Politika privatnosti

Politika privatnosti
Tko smo mi?
Naša web stranica https://elkron.hr/ (u daljnjem tekstu: “web stranica”) koristi kolačiće i druge povezane tehnologije (radi praktičnosti sve tehnologije se nazivaju “kolačići”). Kolačiće također postavljaju treće strane koje smo angažirali. U dokumentu ispod vas obavještavamo o korištenju kolačića na našoj web stranici.

Komentari
Kada posjetitelji ostave komentare na stranici (ako su komentari uključeni), prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i posjetiteljevu IP adresu.

Anonimizirani niz kreiran iz vaše adrese e-pošte (također nazvan hash) može se dostaviti usluzi Gravatar da vidi koristite li je. Politika privatnosti usluge Gravatar dostupna je ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Media
Ako učitavate slike na web mjesto, trebali biste izbjegavati učitavanje slika s ugrađenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web stranice mogu preuzeti i izdvojiti podatke o lokaciji iz slika na web stranici.

Kolačići
Ako ostavite komentar na našoj stranici, možete se odlučiti za spremanje svog imena, adrese e-pošte i web stranice u kolačiće. Ovo je za vašu udobnost kako ne biste morali ponovno ispunjavati svoje podatke kada ostavljate novi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.

Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i odbacuje se kada zatvorite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića za spremanje vaših podataka za prijavu i vaših izbora prikaza na zaslonu. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići s opcijama zaslona godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša će prijava trajati dva tjedna. Ako se odjavite sa svog računa, kolačići za prijavu bit će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će se spremiti u vaš preglednik. Ovaj kolačić ne uključuje osobne podatke i samo označava ID objave članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica
Članci na ovoj stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. videozapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica ponaša se na potpuno isti način kao da je posjetitelj posjetio drugu web stranicu.

Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugraditi dodatno praćenje treće strane i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na to web mjesto.

S kim dijelimo vaše podatke
Vaši podatci, koje ostavite putem kontakt forme na web stranici, biti će korišteni isključivo za kontaktiranje vezano za vaš upit.

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke
Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci se zadržavaju na neodređeno vrijeme. To je tako da možemo automatski prepoznati i odobriti sve naknadne komentare umjesto da ih držimo u redu za moderiranje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web stranici (ako postoje), također pohranjujemo osobne podatke koje daju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti ili izbrisati svoje osobne podatke u bilo kojem trenutku (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web mjesta također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima
Ako imate račun na ovoj stranici ili ste ostavili komentare, možete zatražiti izvezenu datoteku osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti da izbrišemo sve osobne podatke koje imamo o vama. To ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

Izjava o pristupačnosti
Elkron nastoji svoje internetsku stranicu učiniti pristupačnima u skladu s Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora .

Ova izjava o pristupačnosti primjenjuje se na mrežno sjedište Elkron Medice – https://elkron.hr/

Stupanj usklađenosti

Mrežne stranice https://elkron.hr/ usklađene su u najvećoj mogućoj mjeri sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora. Ispunjena je većina zahtjeva europske norme EN 301 549 V1.1.2 (2015-04), ali uz neke iznimke.

Nepristupačan sadržaj

Sadržaj naveden u nastavku nepristupačan je u pogledu općih zahtjeva za osiguranje pristupačnosti zbog sljedećih razloga:

Korisnicima nije omogućena tekstualna alternativa ne tekstualnom sadržaju poput slika ili video materijala.
Za prikaz video sadržaja koristi se youtube servis za umetanje videa.
Za prikaz takvih video sadržaja se koristi iframe metoda čime se na navedenoj web stranici prikazuje sadržaj youtube.com stranice koji nema isti nivo prilagođenosti pristupačnosti. Neki video sadržaji nemaju tekstualne titlove.
Za prikaz interaktivne mape koristi se Google maps. Za prikaz takvih mapa se koristi iframe metoda čime se na navedenoj web stranici prikazuje sadržaj maps.google.com stranice koji nema isti nivo prilagođenosti pristupačnosti.
dio fotografija i datoteka nema prikladan tekstualni opis (alt tekst)
Priprema ove izjave o pristupačnosti

Ova je izjava sastavljena 10.02.2023 sukladno Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom komisije EU 2018./1523 11. listopada 2018.

Povratne informacije i podaci za kontakt

Elkron
Giardini 2, Pula
OIB : 29712872460
Tel : 052 / 222 211
Fax : 052 / 218 681
Mob : 095 / 421 14 11

Postupak praćenja provedbe propisa

Tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti jest Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.

U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovih mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem telefona broj +385 1 4609 041 ili putem elektroničke pošte: pristupacnost@pristupinfo.hr.